Vores historie

Velkommen til KENZINA

- en verden af luksus med god samvittighed


KENZINA er en fusion mellem dansk design og senegalesiske håndværkstraditioner. Vi forener luksus, eksotisk skind og god samvittighed i hver enkelt unikke taske. Etik og moral er en stor del af vores dna, og vi arbejder for bæredygtighed på flere niveauer: Vores tasker er designed to last – både kvalitet og design holder hele livet – og vi arbejder for fuld gennemsigtighed, åben kommunikation og ordentlige lønforhold for vores lokale samarbejdspartnere i Senegal.


Det var kærligheden til netop Senegal og senegaleserne, som fik Louise Brodersen til at starte KENZINA i 2014. Dengang fik hun øje på et uopdaget potentiale, og i dag brænder hun stadig for at promovere de smukke afrikanske håndværkstraditioner gennem sine luksuriøse og stilrene krokodille- og slangeskindstasker.


Begyndelsen


I slutningen af teenageårene fører drømmene Louise Brodersen til London, hvor hun læser på London School of Economics midt i den pulserende storby. Louise møder mennesker fra hele verden, og det fortsætter, da hun efter studierne får mulighed for at søge ind på en MBA-uddannelse på et af verdens bedste universiteter. Et nyt eventyr venter i horisonten, men drømmestudiet kræver, at Louise kan tre sprog.


En kreativ rejse


Louise er flydende i både dansk og engelsk, men hun mangler et tredje sprog på cv’et. Da Louise har mange fransktalende venner, virker det oplagt for hende at det tredje sprog skal være fransk. Hendes bedste venner, som lige er flyttet til Afrika, anbefaler hende at besøge dem i Senegal, hvor fransk er det officielle sprog. Louise tager orlov og rejser til Afrika, hvor hun planlægger at være i tre måneder. Fortryllet af både kultur og natur forlænger hun orloven med yderligere tre måneder, og det er her, ved juletid, at magien for alvor rammer Louise.


Magi i Senegal


Det bliver en helt særlig jul for Louise. Til en julefest falder Louise i snak med en senegalesisk mand, der hedder Apape. De falder pladask for hinanden, og Louise lader planer være planer og overvejer mulighederne for at kunne forlænge sit ophold i landet. Louise beslutter sig for at blive engelsklærer i Senegal, det kræver blot et uddannelsesbevis fra Danmark. Hun rejser derfor tilbage til Danmark, gennemfører uddannelsen på en måned, og så sælger hun ellers alle sine ting, hvorefter hun med beviset i hånden flytter til Senegal og bliver engelsklærer.


Senegalesisk iværksætterånd


Tæt på hovedstaden Dakar finder man store, farverige markeder, og da Louise en dag besøger et af dem, har hun en gammel taske med en ødelagt lynlås over skulderen. Louise beslutter sig for at repareret lynlåsen hos en af de lokale taskehåndværkere på markedet. Håndværkeren sælger tasker, han selv har lavet, og han overtaler Louise til at købe en smuk ny slangeskindstaske af ham. Manden fra markedet viser sig at få stor betydning for Louises iværksættereventyr og grundlæggelsen af KENZINAs fremtidige succes, for ved mødet indleder Louise et samarbejde med håndværkeren, og hun begynder at importere de CITES-certificerede tasker fra hans værksted til sine venner og bekendte hjemme i Danmark. For Louise repræsenterer manden den senegalesiske ånd, hvor det er som om, alt er muligt. Den gode energi gør folk kreative og entreprenøragtige på deres egne måder, og det er denne iværksætterånd, som for alvor vækkes i Louise. Iværksætteriet er dog ikke det eneste, der fylder i Louises liv. Sammen med Apape får hun datteren Inaya, og efter fem år i Senegal flytter den lille familie til Danmark, hvor Louise altid har drømt om at stifte familie. Her får de endnu en datter, Kenza, og selvom de bor i Danmark, fortsætter Louise samarbejdet med håndværkeren i Senegal.


KENZINA bliver til


Kreativiteten og ønsket om at skabe noget nyt blomstrer hos Louise samtidig med, at flere vil have fingrene i de smukke eksotiske tasker. I 2014 danner Louise firmaet KENZINA ud fra idealer om etisk og bæredygtig produktion. Selve navnet KENZINA er en sammentrækning af døtrenes navne, Kenza og Inaya. Samtidig med, at virksomheden vokser, udvider Louise og Apape familien med deres tredje barn, Kayla, og sønnen Ricco. Samarbejdet med håndværkeren i Senegal har båret frugt, og i takt med, at Louise lancerer nye modeller og flere skindtyper, bliver det muligt for hende at lave aftaler med flere lokale håndværkere, der hver især specialiserer sig inden for én model og én type skind.


Samarbejde på tværs af kulturer


Selvom det ikke altid er let at samarbejde på tværs af kontinenter, så fungerer samarbejdet med håndværkerne i Senegal, fordi Louises kendskab til kulturen giver hende mulighed for at foregribe eventuelle problematikker på forhånd. Hun er flere gange om året i Senegal for at se til produktionen, tale med håndværkerne besøge familie og venner. Derfor er Apape og deres fire børn altid med. KENZINA er i alle henseender en familievirksomhed, hvor der er plads til forskelle, og hvor alle, der kommer i berøring med virksomheden, tillægges en værdi i sig selv.